Sayfalar

2 Nisan 2012 Pazartesi

Yeniden Çalışmaya Başlamak


"Peace. It doesn't mean to be in a place where there is no noise, trouble or hard work. It means to be in the mids of those things and still be calm in your heart."

"Barış; gürültünün, problemin veya çok zor bir işin tam ortasındayken bile kalbinde sükuneti hissedebilmektir."

Bu cümleyi çok severim. Yukarıda resimde gördüğünüz bu kartı Atina'ya bir iş gezisi için gittiğimde almıştım. Öyle iyi gelmişti ki bu sözler bana o zaman! Hâlâ zaman zaman okuyorum.

Ağustos ayından bu yana çalışmayıp evde daha önce hiç yapmadığım fakat sizlerin yaptıklarınıza bakarak renklerine ve güzelliklerine heves ettiğim, öğrenmeye, yapmaya çalıştığım işlerle oyalanıp kalbimde sükuneti hissetmeye çalışıyordum. Bana kendimi çok iyi hissettiren bir süreç oldu bu.


Fakat artık verdiğim ara yeter deyip, çalışmaya başlamam gerekiyor. Henüz emekli olmama bir kaç yıl daha var. Emekli olduktan sonra bu kaldığım yerden devam edeceğim. Yine de kendime zaman yarattıkça bir şeyler yapmak istiyorum. Bakalım neler yapabileceğim, zaman kalacak mı, ben de merak ediyorum.

İşte küçük çalışma ofisim, yukarıdaki resimde görüyorsunuz.





17 yorum:

  1. Ne kadar doğru bir söz, o sükuneti bulduktan sonrası kolay diyorum.

    Çalışma odanıza bayıldım, çok dingin, çok samimi bir havası var. Ayrıca puantiyeli koltuk çok hoş, iyi çalışmalar bu güzel odada :)

    YanıtlaSil
  2. Aslı'cım çok teşekkür ederim güzel sözlerin için. Ben çalışıyor olsam da yine sizleri izlemeye devam edeceğim.

    YanıtlaSil
  3. Merhaba yeni işiniz hayırlı olsun başarılar diliyorum.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Hayırlı olsun ,keyifli mesailer.Çalışma saatleri de gayet makul...

    YanıtlaSil
  5. Güzel bir söz gerçekten . Çalışma koltuğun çok hoşuma gitti , kolay gelsin , sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. Önce hayırlı olsun diyor ve başarılar diliyorum. Yine de merakla yapacaklarınızı bekliyorum. Öpüyorum sizi kocaman kocaman.

    YanıtlaSil
  7. iyi çalışmalar kolaylıklar diliyorum...

    YanıtlaSil
  8. yeni işiniz hayırlı olsun..bende uzun bi aradan sonra tekrar çalışma hayatına dönme arefesindeyken yazınız ilgimi çekti...ama sizin çalışma şartlarınız ne kadar da uygunmuş..merak ettim ne işle meşgulsünüz..??ben sabah sekiz akşam sekiz aralıksız mesaide olduğum için sizin kadar mutlu dönemem işime....:((

    YanıtlaSil
  9. Sevgili Mehtap Kaya, Odaatölye, Zeynep, Dilek ve Marifethane güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  10. Sevgili Seher, teşekkür ederim hayırlı olsun dileğin için. Ben mali müşavirim. 16 yıldan fazla bir süre mali müşavir olarak kendi bürom vardı. Son üç yıl büromu kapatıp bir İngiliz firmasının mali koordinatörlüğünü yapıyordum. Fakat benim ilkelerim ve onların kurumsal yapısının bazı noktalarda örtüşmemesi üzerine istifa ederek ayrılmıştım geçtiğimiz 2011 yılı ağustos ayında. O zamandır kendi alanımda çalışmıyordum. Sadece eşimle ortak olduğum yayıncılık ve reklamcılık şirketimizin işlerinde ona yardım ediyordum; yayınladığımız derginin yazılarını hazırlamak, editörlüğünü yapmak gibi. Bir yandan da bloğumda gördüğün işleri büyük bir keyifle yapıyordum. Fakat şimdi yeniden mali müşavirlik büromu aktif hale getirmeye karar verdim. Şimdilik sadece kendi şirketimizin mali tablolarını düzenleyip, beyannamelerini imzalayacağım. Mesai saatleri çok uygun görünüyor fakat o saatler, beni iş için arayan veya uğramak isteyen kişiler için yazıldı. Bu saatler dahilinde beni iş için aramalarını veya büroma uğramalarını belirtmiş oluyorum. Bu saatler dışında beni meşgul etmemelerini kibarca söylüyorum. Çünkü serbest çalışan insanların üstlendikleri işi başarıyla sonuçlandırmaları ne yazık ki harcadıkları zamana göre değil, elde ettikleri sonuçla ilgili. İstersen bir ay boyunca gece gündüz çalış ama yaptığın iş sonuca ulaşmamışsa alacağın parayı hak etmiş olmuyorsun. Bu durumda rahatsız edilmeden, sakin sakin çalışabileceğim saatlere ihtiyacım oluyor. Bu saatler de işte o belirttiğim mesai dışında kalan saatler. Yani iş dışarıdan görüldüğü gibi değil.
    Selamlar,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. söylediklerinize aynen katılıyorum..bende yıllarca özel bir dersanede öğretmenlik yaptım..emeğin ne kadar çok olsa da en basitinden öğrencinin matematik yazılısından aldığı nota göre değerlendiriliyorsun..emeklerin hiç farkedilmiyor bile..bende eğitimin özel sektör işi olmadığını düşünerek ve de farklı sebeplerden istifa etmiştim..eğer yanlış anlaşıldıysam da özür dilerim..ben gerçekten şaşırdım ve merak ettiğim için işinizi sorma gereği duydum..yoksa haddimi bilirim..tekrar hayırlı olsun..:))

      Sil
  11. hayırlı uğurlu olsun işin,sen yine arada yaparsın birşeyler:)
    mutlu haftalar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim anne eli gibi. Sevgiler ve selamlar...

      Sil
  12. Merhabalar,

    Çalışma odanız çok şık. Yeniden çalışmaya başlamak kadar güzel bir duygu olamaz! Ben de yeniden çalışmaya başlamak için can atıyorum ama, bir türlü kendime göre bir iş bulup, yeniden çalışmaya başlayamadım.

    Size başarılar dilerim.
    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Recep Bey, Merhaba

      Epey geç bir cevap olacak benimki, kusuruma bakmayın ne olur. Teşekkür ederim güzel yorumunuz için. Çalışmak, üretken olmak güzel. Umarım içinize sinen, mutlu olduğunuz bir ortamda çalışırsınız siz de. Sevgiler ve saygılar...

      Sil
  13. eğer dönersen :) ödülün var bende.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Deeptone, ancak şimdi dönebiliyorum bu sayfalara. Teşekkür ederim ödül için :)

      Sevgiler, selamlar...

      Sil