Sayfalar

12 Şubat 2014 Çarşamba

Kırmızı Beyaz Amerikan Servis

Kırmızı iple işlenmiş arkası ve önü nakışlı Amerikan servis

Ben nakış makineme hayranım! Neler yapıyor, ne güzel işler çıkarıyor! İkimiz iyi bir ekip olduk sanırım.

Bu nakış örneğini eşim bilgisayarıma yüklediğinde bir an önce işlemeye başlamak için sabırsızlanmaya başlamıştım bile. Örnek büyük bir örnek, bu büyüklükte bir çalışma ancak çoklu kasnak yöntemiyle işlenebilir. 

Çoklu kasnak çalıştım elbette ama bu örnek milimetrik hassasiyet gerektirdiği için özellikle dikkat edilmesi gerek. Kasnaktan kumaşı çıkartıp yeniden taktığınızda 1 mm bile sapma olmamalı. Dikkatli bakarsanız resimde de göreceğiniz gibi 2 mm. gibi bir sapma ile yerleştirmişim kumaşı ve örneğin ortası birbiriyle bitişik olamamış! 

Kendi kusurumu görebiliyorsam, düzeltmek için bir şans var demektir. Bir kaç kez yaptıktan sonra elim alışır tahminimce... 

Sizlerle paylaşmak istedim. Sevgilerimle... 

Çok ip harcanan bir örnek, ayrıca bitmesi uzun sürüyor. 

Önlü arkalı kullanılabiliyor. 




13 yorum:

  1. ellerine sağlık, çok hoş bir çalışma olmuş, iyi günlerde kullanılsın.

    YanıtlaSil
  2. çok güzel olmuş. sizin bu işlerinizi gördükçe bir makine alıp kursa mı gitsem diye düşünmüyor değilim. sevgiyle kalın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Makineyle çok daha fazla seçeneğe sahip oluyorsunuz, zamandan tasarruf ediyorsunuz. Tavsiye ederim. Ama ben kursta değil, internet videolarından ve internet sitelerinden öğrendim nasıl yapabileceğimi bu tür şeyleri. Kursta da öğretiyorlardır sanırım. Teşekkürler Güzel yorumunuz için..

      Sil
  3. Ben harika bir iş gördüm sadece bence hiç kusuru yok, ellerine sağlık :))

    YanıtlaSil
  4. Nakışı çok seviyorum ama makina nakışı beni hep korkutmuştur,zor gelmiştir.Siz harika işler yapıyorsunuz internetten öğrenip yapmakta ayrı bir kabiliyet.Harika olmuş ellerinize sağlık.Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Makine nakışından ziyade bilgisayarlı makina nakışı beni cezbediyor. Ama, el emeği mi değil mi tartışılır, çünkü yarı yarıya makine yapıyor diyebiliriz. Tasarım ve biraz el becerisi sizden, işin ağır yükünü taşımak makineden. Teşekkür ederim yorumunuz için Mehtap Hanım.

      Sil
  5. Bu makinelere ben de heves etmiştim,iyiki de almamışım.Baksana şunun güzelliğine,hiç başından kalkamazdım herhalde...

    YanıtlaSil
  6. Serpil Hanım, neredeyse bir bağımlılık gibi her gün en az bir kaç saat başından kalkamıyorum. Şimdilerde bir de bu örnekleri ben tasarlayabilir miyim, diye araştırıyorum. Adobe illustrator ve Embird nakış programım var bilgisayarımda. Bir kaç basit aplike desenini yapabilmeyi başardım umarım gerisi gelir. Teşekkürler yorumunuz için...

    YanıtlaSil
  7. ayyy harika olmuş arkadasım bu ..çok beğendim çok şık sevgilerr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, sevgili Mor Menekşeler! Şimdiden başka renklerle nasıl olurdu diye düşünmekten kendimi alamıyorum ben de...

      Sil
  8. Merhaba,
    Blogunuzu çok beğendim ve sizi takibe aldım.
    Sevgiler,
    Bende bloguma beklerim http://hayatimakyajla.blogspot.com/
    İlk hediye çekilişime beklerim.

    YanıtlaSil