Sayfalar

24 Kasım 2013 Pazar

Doodle Sewing Denemeleri

Doodle Sewing denemeleri

Doodle Sewing denemeleri 
Bu patchwork ve aplike karışımı iş "all in the hoop" denilen bir projenin uygulaması. "All in the hoop" veya "in the hoop" olarak satın aldığınız makine nakışı motifi, sadece bir motif değil kasnağı çıkarmadan veya çok az bir kısmını kasnağın dışında tamamladığınız bir çeşit proje.

Doodle sewing de şu anlama geliyor: Kara kalemle çizilmiş gibi desenlerin makineyle dikiş olarak üzerinden geçilmesi ve içlerinin kimi zaman kumaş boyasıyla boyanarak, kimi zaman kumaş ile doldurularak projenin tamamlanması.

Bu benim ilk denemem, o yüzden biraz düzgün olmadı ama nasıl yapılacağını anlamak için yaptım bu ilk denemeyi zaten. Aslında hazır bir desen bu, benim çok fazla şey yapmam gerekmiyor bu makine nakışı desenlerinde. Tabii tamamen makinenin yaptığı bir şey de diyemeyiz, benim de yaptığım şeyler var: kumaşları kesmek, kasnağı hazırlamak, düzgün yerleştirmek, renkleri seçmek, kumaş ve iplerin renklerini seçmek... Çok aşamalı bir iş. Ama çok zevkli ve eğlenceli...

Orijinali şurada:

http://www.stickbaer.de/en/Embroideries/In-the-Hoop/Little-Hotdogbag-ITH.html

Hepinize güzel ve sıcak bir pazar günü diliyorum... 

7 yorum:

  1. Bu tekniği ilk defa görüyorum ve çok beğendim.Elerinize sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Nazan, istersen sana motifini gönderebilirim. Sevgiler...

      Sil
  2. Çok çoook beğendim.Bende yapmak istiyorum aynısını hemde aynısını.Bu ara çok bir maymun iştahlıyım,bayılıyorum yeni projelere,hemen yapmak istiyorum,bayıldım gece gece:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Serpil, ben de nakış motifleri satan yabancı sitede gördüğümde bayılmıştım ve "illa ben bunu dikeceğim" demiştim. Sana motifini gönderebilirim istersen. Fakat bilgisayarlı bir nakış makinası gerek dikebilmek için. Sevgiler...

      Sil
  3. bundan bende yapmak istiyorum ama makine almam lazım önce :) çok şeker olmuş bence.hele ilk denemeye göre süper!

    YanıtlaSil
  4. İnşallah sizin de bir gün gönlünüzce bir dikiş makineniz olur! Motifleriniz benden... Güzel yorumunuz için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  5. Süper olmuş gerçektende ellerinize sağlık bayıldım bayıldım ;)

    YanıtlaSil