Sayfalar

26 Kasım 2013 Salı

Christmas üzerine...





Christmas Takvimi 
Dünya küreselleşme denen olguyu yaşamaya başladığından beri, insanlar birbirlerinin gelenekleriyle, hayat tarzlarıyla önceki zamanlara göre daha fazla haşır neşir olmaya başladılar. Örneğin daha önceden bizim için sıradan bir tarih iken her yerde gördüğümüz için şimdi artık biliyoruz ki 24 Aralık günü Christmas günüdür, Noel günüdür. 


"İsa'nın doğduğu gün" veya "İsa'nın dirildiği gün" diye inanır hristiyan alemi ama gerçekte böyle değildir. Kökeni çok daha eskilere, Pagan geleneklerine uzanır bu kutlamanın. Eski Roma'da da 25 Aralık Güneş tanrısının doğum günü olarak kutlanırdı. 

Benim için ise sebebi ne olursa olsun, insanların kendini mutlu hissetmeye şartlandığı, birbirlerini daha fazla sevmek ve birlikte vakit geçirmek için zaman yarattığı bir gün. Tabii ki ticari amaçlar için insanların bu duyguları fazlasıyla sömürülüp herkes kendine kazanç sağlamaya çalışıyor, bu da işin bir diğer yönü ne yazık ki. 

Belki yabancı tanıdıklarımın çok olmasındandır, kendimi 24 Aralık'ta birilerinin Noel kutlamasında buluveririm sık sık. 

Aslında tüm bunları anlatmamın gerekçesi, yukarıda resmini gördüğünüz ve dün yapmaya başladığım Noel Takvimi. Nakışlarını ve modelini çok beğendim ve dikmekten kendimi alamadım. Bitince bakalım nasıl olacak! 
Christmas Takvimi

Noel Takvimi







5 yorum:

  1. bence muhteşem olacak.çok güzel görünüyorlar tek tek çünkü.

    YanıtlaSil
  2. evet çok güzel olacak bence de eline sağlık

    YanıtlaSil
  3. Çok güzeller, ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. 8 numaranın kokinasını çok sevdim :) Kırmızı ve dore ne kadar uyumlu di mi :) E ben neler kaçırmışım yahu, yaşasın yılbaşı coşkusuuu :)) Yaşasın yeni yıl :)

    YanıtlaSil
  5. Alanay Yıldırım, Mor Menekşeler, Esra Akın, Esen Can güzel yorumlarınız için hepinize ayrı ayrı çok teşekkür ederim. Sevgiler...

    YanıtlaSil