Sayfalar

23 Aralık 2013 Pazartesi

Ne olduklarını tahmin edebilecek misiniz bakalım?


Bu parçalar, nakış makinemin kasnağından çıkan parçalar. Üç tanesini aynı anda yapıyorum. Yani üç tane biçtim, üçünün de örnekleri farklı. Resimde gördükleriniz ön ve arka yüz olacaklar. Bir de iç kısmını dikeceğim. Ama önce bu nakışlı kısımları yapmam gerekiyor, sonra birleştireceğim. 

Belki hatırlayanlarınız olacaktır, home-ofis şeklinde çalıştığım bir işim var. Bu yaptıklarım hobi niyetine, beni çok dinlendiren ve kendimi iyi hissettiren şeyler. Ama birileri internet üzerinden satın aldığında seviniyorum, neden böyle sevindiğime kendim de şaşıyorum. Kazanılacak paradan değil, hepiniz bilirsiniz ki bu tarz şeylere harcanan zaman, malzeme, emeğin karşılığı olmuyor elde edilen para. Bu uğraşıları olan insanlar inanıyorum ki sevdikleri için yapıyorlar. Çünkü harcanan emek, zaman ve para ile yapılacak çok daha kazançlı işler var bana kalırsa.

Kendime sınır koydum, günün sadece belli saatlerinde hobilere vakit ayrılacak, mesai saatlerinde aşağıda çalışma odasında olunacak! İple çekiyorum saatlerin geçmesini, bazan kaytardığım da oluyor, ne de olsa kendime hesap veriyorum sadece. Aslında kendimi kandırmayım, kendime hesap veriyor olsam da zamana dayalı şeyler yapıyorum ve belli bir takvime uymam gerek. Yani saatleri doğru kullanmak bir zaruriyet.

Sizlerle bittikten sonra da paylaşacağım son hallerini. Bakalım bunların ne olduğunu tahmin edebilecek misiniz?

Sevgiler, güzel bir haftaya başlamanız dileğiyle...







8 yorum:

  1. Çok ciciler ama hiç bir tahminim yok maalesef, eminim çok orijinal bir şey çıkacak ortaya, merakla bekliyorum, sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunlar bozuk para cüzdanı. Bugün bitmiş hallerini blogumda yayınladım. Yorumunuz için teşekkür ederim.

      Sil
  2. kolay gelsin. ne olacağını bilemedim ama çok güzel bir şeyler olacağını tahmin ediyorum. sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel yorumunuz için teşekkür ederim. Bunlar bozuk para cüzdanı. Bitmiş hallerini görmek isterseniz http://www.ehlikeyf66.blogspot.com/2013/12/naksl-kumas-cuzdanlar.html linkinden ulaşabilirsiniz.

      Sil
  3. El emeğinin maalesef bizim ülkemizde hiç değeri yok.Şu sözü çok duymuşumdur aman onda ne var bende yaparım hemde bir saatte bu kadar para çok değilmi.Ona harcanan ,onu tasarlarken geçirilen zaman bunları çok hafife alıyorlar.Bu konuda çok dertliyim galiba:))
    Çalışmanız Matruşka olabilirmi?
    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. El emeği gerçekten çok ucuz ülkemizde. Bazan ev hanımlarının aile bütçesine katkıda bulunmasını desteklemek için düzenlenen kermeslerde, kurulan standlarda satılan elişlerinin ucuzluğunu gördüğüm zaman bu bir destek mi, yoksa ucuza kapatmak mı hatta özür dileyerek söyleyeceğim "ucuzlaştırmak mı" diye düşünmeden edemiyorum Mehtap Hanım. Güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim. Bunlar birer cüzdan. Bitmiş halini görmek isterseniz: http://www.ehlikeyf66.blogspot.com/2013/12/naksl-kumas-cuzdanlar.html

      Sil
  4. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  5. geriye doğru okuduğumdan artık cüzdan olduklarını biliyorum :))

    YanıtlaSil